Ajankohtaiset asiat

 

Tästä linkistä  löydät AKT:n koulutusoppaan. Tutustu!

Liiton jäsenenä sinulla on mahdollisuus liiton järjestämään ja tukemaan monipuoliseen koulutukseen joko liiton omilla kursseilla tai Kiljavan Opiston kursseilla. AKT:n ammattiosastot yhdessä liiton kanssa järjestävät monenlaista koulutusta jäsenilleen. Koulutuksen aihealueina ovat muun muassa eri alojen työehtosopimukset, työ- ja vuosilomalainsäädäntö, kuorman sitomista koskevat määräykset, sekä ajo- ja lepoaikasäännökset.

Koulutukset ovat jäsenille maksuttomia.

Sihteeri valmistautuu kokoukseen. Meillä sihteeri laatii kokouksen pöytäkirjan kokouksen aikana ja se on heti kaikkien luettavissa ja tieto kulkee näin heti eteenpäin.
Aluetoimitsija Lauri Tiainen ja hallitusedustaja Antti Sainola kokouksessamme.

Kevätkokous kuulumisia

Suonenjoki- Rautalammin osaston kevätkokous pidettiin 3.3. Iisakissa, paikalla oli osastomme jäseniä sekä aluetoimitsija Lauri Tiainen sekä Itä- Suomen alueen hallitusedustaja Antti Sainola. Olimme otettuja kun saimme meidän  osastommekin vieraaksi aluetoimitsijan ja hallitusedustajamme - aktiivista toimintaa heiltä ja arvostavat myös pienten osastojen toimintaa.   Tarkistimme tuttuun tapaan edellisen vuoden tilit sekä kuulimme myös toiminnantarkastajien lausunnon. Pohdimme myös tulevaa kesäteatteriretkeämme.

Aluetoimitsija käsitteli puheenvuorossaan mm omaa toimintaansa, työ on pitkälti neuvontaa ja toiminnanohjausta,  työnantajatkin osaavat jo  kysyä neuvoa aluetoimitsijalta, se on myös positiivinen ele sekä yhteistoimintaa tältä osin havaittavissa.
Osastojen määrä saattaa  pienentyä  tulevaisuudessa osastojen yhdistyessä, monen pienen osaston toiminta ei onnistu enää omin voimin, vaan on helpompi yhdistää voimat toisen ammattiosaston kanssa.

Osastoille on luvassa koulutusta tulevaisuudessa osastojen toiminnasta ja ajankohtaisista asioista.
Tulevat eduskuntavaalit ovat jo kohta lähellä ja puhuttivat kokousväkeä, jokaisen tulisi nyt käyttää äänioikeuttaan ja vaikuttaa näin osaltaan tulevaan.

 

Toivotan kaikille aurinkoista kevättä! 

Puheenjohtaja Ritva Hakulinen

 

Osastomme syyskokous pidettiin 9.12 2018

 

 

Uusi aluetoimitsija Lauri Tiainen tutustumassa osastoomme ja jakaa liiton ansiomerkit

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hopeisen ansiomerkin saaja Olavi Jetsonen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hopeisen ansimerkin saaja Jukka Heimonen

 

Tarjoamme sinulle Hyvinvointivalmennuksen, jonka avulla saat terveytesi nousuun!
Valmennus on tarkoitettu kaikille kuljetusalan ammattilaisille.
Valmennuksen päävetäjänä on Formula1-kuljettaja Valtteri Bottaksen Kuntovalmentajana toiminut 10-ottelija Jaakko Ojaniemi.
Valmennus on tarkoitettu ihan kaikille kuntotasosta riippumatta. Treeni- ja ravinto-ohjeita löytyy kaiken ikäisille ja kuntoisille ihmisille.
Katso lisää valmennuksesta alla olevista linkeistä:

www.kuskitkuntoon.fi

http://www.akt.fi/uutiset/kuskit-kuntoon-on-hyvinvointivalmennus-akt-n-jasenille-ja-kuljetusalalla-tyoskenteleville/

VIREYTTÄ LIIKUNNASTA

Ammattikuljettajan työn fyysinen kuormitus aiheutuu istumisesta sekä fyysisesti raskaista työvaiheista. Istuminen kuormittaa erityisesti liikuntaelimistöä. Siksi ammattikuljettaja tarvitsee monipuolista, kestävyyttä, lihaskuntoa kehittävää liikuntaa.

Ammattikuljettajalle sopivia liikuntalajeja

Työmatkaliikunnan lisääminen on yksi keino lisätä päivittäistä perusliikuntaa arkeen.
Kestävyyskuntoa parantavia lajeja ovat  kävely, sauvakävely, pyöräily, hiihto,uinti, koti- ja pihatyöt

Liikuntaelimistön kuntoa parantavia (lihasvoimaa ja -kestävyyttä, liikkuvuutta) lajeja: mm.kuntosaliharjoittelu,erilaiset maila- ja pallopelit

                      Nyt kannattaa tehdä hyvä päätös ja satsata itseensä.Hyvä fyysinen kunto auttaa pysymään virkeänä niin töissä kuin vapaa-aikanakin.   

Tutustu allaolevan linkin kautta liikuntakortiin!

KULJETTAJAN LIIKUNTAKORTTI

Työkyvyttömyys vuosiloman alkaessa ja sen aikana

Huomioithan,että lomasi ei työkyvyttömyystapauksissa siirry automaattisesti, vaan sinun on pyydettävä loman siirtoa.

"Työntekijän olisi työnantajan pyynnöstä osoitettava työkyvyttömyytensä lääkärintodistuksella tai muulla luotettavalla selvityksellä. Tällaisena selvityksenä tulisi ensisijassa kysymykseen asianomaisessa työehtosopimuksessa sovittu todistus tai muu selvitys.”  Oikeus saada vuosiloma siirretyksi koskisi loman ajankohtaan sijoittuvia sairauspäiviä sekä edellyttäisi työntekijän nimenomaista pyyntöä loman siirtämisestä. Siirrettyjen vuosilomapäivien pitämisestä säädetään vuosilomalain 26 §:ssä. SAK:n laatimassa Vuosilomaopas –nettioppaassa lisätietoja asiasta,tutustu allaolevasta linkistä!.

Tammikuu 2020

Ei tapahtumia
Tammikuu 2020
1 1 2 3 4 5
2 6 7 8 9 10 11 12
3 13 14 15 16 17 18 19
4 20 21 22 23 24 25 26
5 27 28 29 30 31

RSS